Dato Vida Beauty dan AJL27

vida
Assalamu’alaikum dan selamat sejahtera semua …

Admin tertarik untuk mengulas mengenai kehebohan, kepanasan dan kontroversi  tentang usahawan Dato Vida, Pengasas Vida Beauty yang terlibat secara tidak langsung melalui kempen iklannya dalam Anugerah Juara Lagu AJL 27  baru-baru ni.

Sebelum tu, tahniah kepada Juara pada malam AJL 27 iaitu ‘’Apa Khabar ’’ oleh pasangan duet hip hop popular Sonaone dan Joe Fliezzow, Sheila Amzah tempat kedua dan Dayang Nurfaizah ketiga. Tak lupa juga admin kagum dengan Vokalis Caliph Buster yang mewakili Mojo malam tu memanglah terbaik dan ramai yang terkejut dengan kebolehannya.Itulah rezeki mereka yang berjaya merangkul persembahan terbaik.

Okey, berbalik kepada cerita kita, hehe ..
Sudah 4 hari AJL berlalu, masih lagi kedengaran Berita dan Gosip mengenai beliau. Pendapat yang diluahkan oleh segenap lapisan penonton malam tersebut pastinya punya coretan dan ragam tersendiri.

Sama ada dalam Media Sosial, Media Cetak dan Media Elektronik boleh dikatakan Dato Vida Beauty menjadi Trendy News yang Viral. Ada pendapat yang Matang, Kurang Matang dan Beremosi serta tak kurang juga bersifat funny.

Ada juga yang meluahkan iklan Qu Puteh malam tersebut (AJL) sangat menjengkelkan. nampak ‘poyo’, dan Horror !’ .

Apapun yang diperkatakan ramai, itu adalah dari sudut mereka sebagai orang biasa yang melihat dan mendengar. Akan tetapi, bagi Dato Vida beauty, apa yang beliau lakukan adalah sesuatu yang bijak sebagai seorang usahawan.

Sudah semestinya beliau mempunyai plan dan strategi yang bukan calang-calang sebelum beliau mengeluarkan belanja yang amat besar untuk kos iklan di kaca TV.

Kenapa Saya Kata beliau Bijak ??
Nantikan kupasan di entri berikutnya dalam Membina Jenama Perniagaan pada kaca mata saya pula.

Bersambung ….

Orait,

Apa Kata, sama -sama kita follow di Instagram !
http://instagram.com/faizalmusllim

Juga, jom jadi friends di facebook !
https://www.facebook.com/faizalmusllim

Love You By Reward Me :