Sorry la… saya agak sibuk.

rush

Pernahkah kita berkata seperti tajuk di atas kepada seseorang ?.
Jujurnya, saya sendiri pernah berbuat demikian, hehe ….  :)

Namun, adakah itu sekadar alasan yang kukuh ataupun sekadar alasan yang tidak berasas ??, hanya kita sendiri yang mempunyai jawapan tersebut.Tapi, di sini , admin nak kongsikan cara yang efektif untuk tanganinya.

Kesibukan tidak dapat dipisahkan dengan MASA, yang akan menjadi tekanan jika masa tidak diuruskan dengan baik.Tips di sini adalah, apakata ..

Anda, take 15 minute sebelum tidur untuk rancang masa aktiviti harian anda pada esok hari.Ianya adalah teknik yang sangat mudah, hanya 15 minit.Dengan melakukannya, anda akan jimat  99.99% masa anda sepanjang hari dari memikirkan berulang kali apa yang akan dilakukan pada hari tersebut.

Cuba amalkan, dan anda akan dapati aktiviti harian berjalan dengan lancar tanpa tekanan.

Selamat Mencuba, :)

Love You By Reward Me :

Aplikasi Wajib Untuk ‘Instagram

insta

1. InstaSize

Anda Stress kerana terpaksa crop foto kesayangan semasa upload ke instagram ?? . Kini tidak lagi, gunakan saja aplikasi ini. InstaSize akan memberikan anda pilihan unttuk menetapkan saiz foto tanpa cropping.

instasize


1. InstaTag

Aplikasi ini berfungsi untuk kita men-tag foto-foto di Instagram  mengikut kategori dan lokasi untuk kita pilih dan biasanya ia digunakan untuk menambah jumlah followers dan like. Kepada peniaga Online, aplikasi ini sangat diperlukan oleh anda.

Instatag

Love You By Reward Me :

Revolusi Smartphone ‘ Xiaomi

omi

Mungkin ramai yang belum pernah mendengar nama syarikat ”Xiaomi di malaysia. So, oleh sebab itu saya nak cerita serba sedikit lah tentang Xiaomi ni.

Secara ringkasnya, Xiaomi adalah syarikat telekomunikasi berasal dari China yang mengeluarkan teknologi smarthphone mereka sendiri. Xiaomi digilai ramai setelah Hugo Barra bekas orang kuat Google menyertai Xiaomi pada 2013. Yang Menarik tentang smarthphone xiaomi adalah dengan menyediakan Smarthphone dengan Spesifikasi dan Kualiti yang tinggi dengan harga yang rendah. Itulah yang menyebabkan xiaomi semakin digilai oleh peminat gadget masa kini.

Model Mi3 adalah antara model yang paling digilai oleh pengguna smartphone dan model sebelumnya iaitu Mi2 telah pun terjual sebanyak 10 juta unit dalam masa 11 bulan tempoh jualannya.Percaya atau tidak, kualiti pembinaan model smartphone xiaomi adalah sangat baik dan setanding dengan jenama lain di pasaran.

Difahamkan, smartphone keluaran xiaomi dikilangkan di sebuah pusat pembuatan alat telekomunikasi yang terkenal iaitu Foxconn dan Inventec. Malahan, jenama seperti Iphone, Ipad, Blackberry juga dikilangkan di Foxconn.

Persoalannya …

Bagaimana harga smartphone Xiaomi murah ?

Berikut adalah strategi yang nampak mustahil, tetapi mereka berjaya!

1. Xioami memecah tradisi model penjualan dengan menjual secara e-commerce atau online. Produk baru tidak perlu inventori untuk disimpan. Pengguna perlu membayar kos penghantaran kerana penjualan on-line, mereka sudah jimat disitu.

2. Xioami juga memecah tradisi marketing. Mereka tidak perlu bayaran untuk promosi pengiklanan seperti syarikat lain. Mereka juga menggunakan strategi online dan perkongsian mulut ke mulut oleh pengguna smartphone mereka. Mereka berjaya rendahkan kos pengiklanan

Kesimpulannya,

Kos rendah + harga rendah + kualiti bagus
==> demand tinggi

Jika ingin meneliti dan membelek produk Xioami, anda boleh layari laman sesawang rasmi di sini : http://www.mi.com/my/

Moga bermanfaat. :)

Love You By Reward Me :

Inovasi Produk

innovation

Kali ini admin nak kongsikan beberapa inovasi yang sangat kreatif dalam pembuatan makanan. Mungkin ia akan memberikan idea segar kepada anda yang bergelar usahawan ataupun berlatar belakang seni bagi memajukan perniagaan dan kerja kreatif anda.

 

Bungkusan Mini Kek 

A


Kotak Telur

D


 

Blok Gula

B


 

Packaging Gula-Gula Getah

C1

C2

Love You By Reward Me :