Kamera Lasak Comel – Polaroid Cube+

POLAROID CUBE+
POLAROID CUBE+

 


FaizalMuslim, Kuala Lumpur – Polaroid kembali lagi dengan inovasi baru dalam segmen kamera kecil yang lasak. Jika model sebelumnya dinamakan Polaroid Cube, namun kali ini ia diupgrade dari segi keupayaannya kepada tranformasi Polaroid Cube+. Kamera kecil yang berbentuk cube yang comel ini berukuran 35 x 35 x 35 mm manakala beratnya hanya 45g. Penghasilan model ini dilihat menepati kehendak dan trend pasaran masa kini kerana bukan saja kecil malah ringan dan mudah dibawa ketika mahu beraksi dengan kamera ini.

Perbezaan utama Polaroid Cube+ dengan model sebelumnya adalah sambungan WiFi yang membolehkannya berhubung dengan peranti Android dan iOS. Melalui aplikasi Cube+ di smartphone, peranti mudahalih anda akan menjadi skrin bagi mengambil gambar serta mengubah setting pada kamera tersebut. Malahan, anda boleh memindahkan terus foto yang diambil kepada smartphone anda.

Selain kemudahan WiFi, Polaroid Cube+ juga mempunyai sensor berkeupayaan 8MP berbanding model sebelumnya yang hanya 6MP. Sensornya dinaiktaraf dengan fungsi penstabilan imej elektronik yang boleh membantu apabila mengambil gambar ketika keadaan gelap dan semasa menjalankan sebarang aktiviti.
polaroid2
Model Cube sebelumnya dijual dengan harga USD99, manakala USD 129 untuk model baharu Cube+. Dalam jankaan, model terbaru ini akan mula dijual mulai bulan Ogos nanti.

Ciri-ciri Polaroid Cube + :

 • Kamera dengan 8 Megapixel
 • Rakaman Video HD 1080p
 • Lensa kamera dengan 124 degree wide angle
 • Kalis air sehingga kedalaman 2 meter
 • Merakam video sehingga 90 minit
 • Menyokong microSD sehingga 32Gb
 • Terdapat tiga pilihan warna hitam, biru dan merah
  .
  Polaroidjuga menyediakan aksesori untuk kemudahan dalam beraksi dengan kamera lasak ini. Antaranya seperti waterproof case, suction cup mount, monkey stand, Bicycle Mount, Bumper Case, Tripod Mount, Strap Mount dan Helmet Mount.

  Moga Bermanfaat !  

  OKEY,

  Apa Kata, follow saya di Instagram !
  http://instagram.com/faizalmusllimJuga, jom jadi friends di facebook !
  https://www.facebook.com/faizalmusllim

Love You By Reward Me :